Ondersteuning

Klinefelter syndroom en ondersteuning

In het ziekenhuis ben ik naar een psycholoog gegaan en ben ik behandeld. En daar heb ik wat gesprekken mee gehad en die heeft mij handreikingen gedaan. Om het te accepteren, om er mee om te gaan. Ik heb soms door de jaren heen dat ik denk oh ik zit nu geestelijk een beetje in de knel. En dan bel ik die man weer op en dan babbelen we een paar uurtjes en dan kan ik weer verder.

Als je tijdens een vruchtbaarheidstraject de diagnose Klinefelter syndroom te horen krijgt, kan dat emotioneel zwaar voor je zijn. De diagnose is misschien onverwachts voor je. De onverwachte onvruchtbaarheid kan behoorlijke gevolgen voor je hebben. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Weet dat je om hulp kunt vragen. Niet alleen aan je partner of directe omgeving. Je kunt ook  professionele hulp inschakelen. Hieronder geven we verschillende mogelijkheden aan.

Steun van medisch specialist gespecialiseerd in Klinefelter syndroom

Je kunt om een gesprek met je medisch specialist vragen. De medisch specialist in het ziekenhuis waar je het vruchtbaarheidsonderzoek hebt laten doen, kan je op weg helpen. Maak eventueel  een dubbele afspraak, zodat de medisch specialist de tijd heeft om jouw vragen te bespreken.